Pagina's

maandag 24 juni 2013

2e hands!


Af en toe waag ik wel eens een bezoekje aan een kringloopwinkel. Niet altijd scoor je wat en als je van te voren specifiek naar iets op zoek bent vind je het zelden. Toch waagde ik weer een poging en kwam met wat spulletjes thuis.

Over ongeveer een ruim weekje krijgen we twee kleine monstertjes (kittens) erbij in huis. Ik moest dus op zoek naar voerbakjes. Toen liep ik deze vier zwarte schaaltjes tegen het lijf! Voor €0.50 per stuk natuurlijk geen geld!

De volgende 'items' komen niet van de kringloop maar heeft m'n moeder meegenomen van een vlooienmarkt. Ik hou echt enorm van nostalgische dingen en dan vooral dingen uit de omgeving waar ik woon (veel historische industrie). Hoe tof zijn deze blikken dan! Ze verkeren niet in de beste staat maar ach wat wil je na zo'n tijd. Ook het boek Stedebouw in Nederland kocht in de kringloopwinkel.
Ook bij de kringloop zelf zag ik nog een heel tof blik waar ik eigenlijk al heel lang naar op zoek ben. Een beschuitblik van Hille of het Van Nelle blik. Jammer genoeg hebben veel mensen opgemerkt dat die dingen hartstikke populair zijn want op marktplaats gaan ze voor onder de 50 euro nooit weg. Helemaal jammer vind ik dat ze er in kringloopwinkels ook zo over zijn gaan denken want het betreffende blik kostte maar liefst €50 en dat was het mij toch net niet waard. De grotere kringloopketens zijn dus al lang geen plek meer om heel goedkoop aan vintage spul te komen. Hoewel dat blik een domper was ben ik toch onwijs blij met wat ik uiteindelijk wel heb mee kunnen nemen!1 opmerking: